Винні тури по одеській області та околицях

Географічне розташування півдня Одеської області на «винній широті» дозволяє нашим виноградникам вчасно визрівати, а нашим виноградарям правильно розливати. Нам в цьому ідеальному ланцюжку залишається тільки правильно вас пригощати!

Ми можемо це робити різними способами у всіляких варіаціях. Це може бути відвідування великих винзаводів з промисловим виробництвом і гігантськими підвалами. Це можуть бути молдавські винні шато, які нічим за своїм виглядом і якістю не відрізняються від бордоських або тосканських. Це можуть бути домашні бессарабські виноробні з унікальними букетами напою і господарськими неповторними закусками. А підбір виноробних господарств і маршрути туру ми готові швидко видозмінити під ваші побажання: час, гроші, відстані.

Ось чого ми не зможемо змінити – це якість вина. Воно всюди буде відмінним!

При індивідуальному замовленні можливе проведення екскурсії на наступних мовах: російська, українська, англійська.

Фотографії c винного туру

Ось вони, основні винні господарства Одеського регіону.

І на більшість з них ми організовуємо поїздку, та ще й у супроводі нашого супер-розумного гіда, який по дорозі розповість вам особливості винного краю Одеси. Можемо скласти маршрут з відвідуванням декількох виноробів за день або порекомендувати дану виноробню в рамках туру в поєднанні з іншими пам’ятками.

Центр культури вина «Шабо»

Розташований в старій швейцарської колонії Шабо (Білгород-Дністровський р-он Одеської області).

Чим там вас здивують? Цікавість номер раз – старовинний «Королівський підвал», створений понад 200 років тому; древній хересний підвал; гігантські підземні сховища, розташовані на глибині п’яти і дев’яти метрів під землею. Два – незвичайний музей-лабіринт із загадковими стародавніми міфами. Три – кінозал, в якому ви побачите захоплюючу історію про поселення Шабо і його засновника Луї Тардане, швейцарського винороба.

Пізнавальна частина – величний Коньячний двір з дубовими бочками для витримки благородних коньячних спиртів; унікальний Шампанський будинок для виробництва високоякісного шампанського класичним методом; сучасний Цех холодного розливу.

І, звичайно, довгоочікуваний хепі-енд екскурсії – знайомство з продукцією ТМ «Шабо» в кришталевому дегустаційному залі, який розташований на «мінус п’ятому» рівні під землею серед бочок.

  • Відстань до Шабо – близько 90 км.
  • Час екскурсії та дегустації – 2,5 години. (можливо її організувати з відвідуванням Білгород-Дністровської фортеці або сусіднього сироварні).
  • Ціна – залежить від типу дегустації.
  • У літню пору року возимо регулярний тур за розкладом в Белгород та Шабо.

Коньячний завод «Шустов»

Ще одне давнє алкогольне виробництво країни – на цей раз коньячне. А ще й наймасштабніше в своєму роді – за сезон спиртокуріння тут можна перекурити до 3 млн декалітрів коньячних виноматеріалів.

Коротше, це 2 тисячі декалітрів абсолютного алкоголю в день. Окрім кількості, тут вас запросто вразять і якістю. Почнуть в красивому музеї, а закінчать під час дегустації марочних коньяків.

  • Відстань до Музею і заводу – він знаходиться в Одесі на Молдаванці.
  • Час екскурсії та дегустації – близько 2 годин.
  • Замовляйте тур.

Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є.Таїрова

Таіровський інститут – найстаріша в Україні науково-дослідна установа, що вивчає виноград і вино. Тільки не думайте, що відвідування інституту – це нудний захід. Там будівля – пам’ятник архітектури. Підвали – підвали пам’ятника архітектури. Вміст підвалів – унікальна колекція вина! Екскурсія по інституту, відвідування музею та підвалів, розповідь про секрети виноробства і все в одному флаконі (ой, пляшці).

  • Відстань до інституту від центру Одеси – близько 25 км.
  • Час екскурсії та дегустації – 2 години.

Виноробня «Колоніст»

Виноробня заснована в 2005 році, але цей бренд вже добре відомий і рестораторам, і сомельє, і любителям вина. Для вина Іван Плачков використовує тільки виноград, вирощений на південно-західних схилах самого прісноводного озера України – Ялпуг.

Тому, ви не тільки потрапляєте на унікальні виноградники і в чудове винне господарство, а й опиняєтеся в красивому природному заповіднику. Виробництво «Колоніст” не велике – 140 тисяч пляшок на рік. Тим цінніше кожна пляшка.Тут проводять дегустаційні тури, екскурсії по виноградниками, виноробним цехами і підвалами. Крім того, можна з’їсти обід з ексклюзивних болгарських страв. Ну і звичайно ж закупитися в фірмовому магазині «Колоніст».

  • Відстань – близько 3 годин.
  • Час дегустації, екскурсії та відпочинку – з ранку до вечера
  • Відвідування виноробні включено в тур «Дунайскиі орли та буйволы»

Приватна виноробня «VINARIA»

У старовинному підвалі ізмаїльських підземель розташувалося елітарний концептуальний винний заклад. Під чарівну розповідь господині ви можете зануриться в атмосферу аристократії вина. Для дегустації пропонуються виключно класичні сухі вина власного виробництва західно-європейських сортів винограду (білі – аліготе, Трамінер, піно грі, червоні – каберне, мерло, піно нуар). Гарним доповненням виступають місцеві сири, соління та м’ясні закуски.

  • Відстань – близько 3,5 годин (Ізмаїл).
  • Час дегустації – близько 1,5 годин.
  • Відвідування виноробні включено в тур«Ізмаил – ключ Дунаю»

Болградський винний завод.

Тут виготовляється вино з власного винограду. Щорічно за сезон на землях заводу збирають від 5 до 6 тисяч тонн винограду. Болградський завод реалізує повний цикл – від вирощування винограду до виробництва і розливу вин і коньяку. Особливо тут пишаються своїм сухим білим «Аліготе» і «Крижаним вином» – виноград «ріслінг» для нього збирають морозним ранком на початку грудня. У листопаді в Болграді проходить фестиваль молодого вина. З огляду на те, що сам Болград – столиця бессарабських болгар, знаходиться майже на кордоні з Молдовою, там ви зможете відчути всю красу різних національних культур Придунайського краю і півдня Украіни.

Відстань – близько 3,5 годин (місто Болград).

Час дегустації – близько 2,5 годин.

Механа «Балканска ястія»

І обов’язково в турі в Болград заїдемо в механу. «Ястія» – це святкові страви. Це господарство спеціалізується на виробництві авторських м’ясних виробів по унікальним балканським і бессарабських рецептами. А ще вони використовують виключно спеції місцевого виробництва. А ще ви самі можете взяти участь у виробництві, а потім самі ж все будете пробувати, запиваючи добрим місцевим вином. А ще вся подальша дегустація проходить фактично в музейних інтерьерах. Треба їхати!

Виноробня «Don Alejandro Winery»

Розповідати про Дона Алехандро безглуздо. Треба їхати до нього в будинок, слухати його і пробувати вино. Його можна назвати «конструктором вина». Власні виноградники, найтонше розуміння виноградної лози і любов до своєї справи, створює справжні, ексклюзивні винні шедеври.

  • Відстань – близько 1 години.
  • Час екскурсії та дегустації – біля 2 годин.

ТМ “Grande Vallée”

Grande Vallée — це молода, але дуже хороша винна торговельна марка України. Їх коник – сухі ординарні, витримані і шампанські вина. Це вино можна запросто зустріти в магазинах по всій країні, але набагато цікавіше з’їздити в винне господарство, і там все подивитися і спробувати прямо на місці.

  • Відстань – близько 1 години.
  • Час на екскурсію та дегустацію – біля 2 годин.

Часна виноробня Марьяна Шевченко

Своє вино пан Мар’ян називає – Чесним. Ми б назвали його – Смачним, але це слово не передасть того букету смаку, який відчуваєш, випиваючи келих. Щоб справити враження, досить сказати, що саме в підвалах Мар’яна Шевченко Президент країни підписав Указ, після якого виноробам «стало легше дихати» і ми отримали можливість спокійно купувати якісне вино приватних винних господарств.

  • Відстань – близько 1,5 години.
  • Час дегустації – близько 1,5 годин.

Ми рекомендуємо при формуванні винного туру з Одеси на вибір будь-який маршрут. Не варто вибирати більше двох господарств за один день. Наші менеджери швидко сформують вам маршрут, під ваш запит і організують поїздку.

Можливе замовлення індивідуальних екскурсій тільки для вашої компанії. Розрахунок вартості за запитом.